Beskrivelse af shows

x

 

1.   Nicaragua - Mellemamerika


Titel: "Landet Nicaragua, de handicappede og deres familier"

Jeg har boet 2½ år i Nicaragua, hvor jeg var udsendt som cooperant for den danske organisation IBIS. Jeg arbejdede som socialpædagog i en organisation af forældre med handicappede børn.

Gennem min fortælling og mine lysbilleder vil jeg gerne vise mine oplevelser af et fattigt land, som både naturmæssigt og politisk lever "på vulkaner", men hvor grupper af befolkningen kæmper for at give bedre vilkår for de dårligst stillede.

Billederne giver et indtryk af livsvilkårerne for de fattigste og især de familier med handicappede børn.
2.     Kenya - i Østafrika


Titel: "Hvordan går det de gamle og handicappede i et u-land i en stærk industriel udvikling"?

Gennem et rejsestipendie fra DANIDA har jeg fået mulighed for at lave en lysbilledeserie om gamle menneskers livsvilkår i dette østafrikanske land.

Kenya har fra starten af sin selvstændighed satset meget på en industriel udvikling. Jeg har rejst rundt i landet for at se, hvad den moderne udvikling er kommet til at betyde for gamle mennesker, som i den oprindelige kultur var højt respekterede og hvis ord var den lov, som yngre mennekser måtte rette sig efter.

Jeg har undersøgt 3 ting:                                                                    

   - hvordan levede de gamle i de oprindelige kulturer?
   - hvordan er det gået de gamle ude på landet? 
   - hvordan går det de gamle i storbyen? 

Jeg viser desuden billeder fra hverdags livet i Kenya - og billeder der viser, hvad især den kenyanske organisation HelpAge-KENYA gør for at forbedre de fattige og handicappede menneskers vilkår.  3.     Nepal - i Himmalayabjergene.   


Titel:" Rejse gennem det smukke Nepal"

Nepal er et meget gammelt kongedømme ved i de smukke Himmalayabjerge. Landet er fattigt, men har en ældgammel og meget stærk kultur, som stadig lever.

Vi besøger hovedstaden Katmandu og går gennem den gamle historiske bydel med de smukke templer og kongeslotte. Budhismen og hinduismen er de to stærkeste religioner, og de lever fint side om side, hvad de store templer bærer præg af. Katmandu ligger ved den hellige flod Ganges, og der foretages dagligt ligbrændinger.

Turen går også op ved foden af Himmalayabjergene og ned i det sydlige lavland, hvor vi skal på vandretur, flodtur og elefantridning i en stor nationalpark.4.     Thailand - i Asien


Titel: Rejse gennem Thailand fra Nord til syd.

Thailand er et kalajdoskop af farver og lyde, og overalt er vi omgivet af de meget venlige thaier og deres utroligt smukke og farverige budisttempler.

Vi besøger hovedstaden Bankok med dens mylder af mennesker, templer og biler. Her besøger vi bl.a. kongepaladset og vi skal ud på en sejltur på Bankoks "klonger" - kanaler.

Rejsen strækker sig fra Chaing Mai i nord med besøg i en elefantlandsby og ned til den lille ø Kho Samui med de vidunderlige strande og solnedgange.

Undervejs gør vi ophold i byen Kanchanaburi, som ligger ved den berømte bro over floden Kwai.5.     Malaysia - i Asien


Titel: Rejse forskellige steder i Malaysia."

Turen starter i den gamle by Malacca ved Malaccastrædet. som gennem århundreder har været koloniseret af fremmede magter bl.a. portogiserne og hollænderne. Her er stadig et smukt kvarter med gamle hollnaske bygninger.

derfra til den engelskprægede federale hovedstad, Huala Lumpur med alle dens moderne skyskrabere og det travle kineserkvarter.

Derefter flyver vi til den malaysiske delstat Sabah på det nordlige Borneo. Vi skal rundt i hovedstaden Kota Kinabalu, på flodtur i junglen, besøge et center for orangutang og næseaber, se en gammel hovedjægers bosted og dase på en vidunderlig tropeø.6.     Californien - en stat i USA.


Titel: Rejse i en del af Californien."

Vi besøger ørkenbyen Palm Springs, som er totalt afhængig af kunstvanding, og som er hjemsted for tusindvis af vindmøller.

Vi skal rundt i den smukke nationalpark, Yosemite. derefter tager vi til San Francisco, hvor vi skal runt i de stejle gader, køre med sporvogn og hele tiden have udsigt til den smukke Golden Gate bro.

Fra San Francisco kører vi ad den vilde og meget smukke kystvej med Los Angeles, hvor vi undervejs ser de højeste træer i verden og flokke af søløver.
Vi stopper op i den gamle danske by, Solvang.

Turen sluttes med et besøg i en forlystelsespark i de gamle Hollywood Filmstudier.7.     Venedig - en by i Italien.


Titel: Hvordan leves livet i en by uden biler?

Venedig er i mine øjne en af verdens smukkeste og mest specielle byer. Byen rummer en verden af kulturskatte, og har engang været et storslået og  rigt magtcentrum i den europæiske historie.

I dag er det et centrum for turisme, hvor alverdens mennesker rejser dertil for at se denne smukke by og for at sejle rundt på byens kanaler.

Hvordan er det for byens borgere at leve og arbejde i en by, hvor der ikke findes biler?

Hvordan er det at leve i en by, som konstant trues af oversvømmelser og forfald?

Tag med på en tur rundt i denne smukke, eventyrlige og særprægede verden, hvor vi skal se på historiske bygninger samtidig med, at vi skal se, hvordan daligheden må indrettes og leves.8.     Cuba


Titel: De gamle biler, salsa musikken og Fidel Castros ø.

Cuba er en smuk ø i det Caribiske hav. Øen har en helt speciel historie, som præger den meget.

Hele øen er præget af musik og farver. Den værste fattigdom og sygdomme er udryddet og Cuba har den 3.verdens mest veluddannede befolkning.

På Cuba  styrer Fidel Castro styrer stadig landet efter de gamle socialistiske principper. Han er nu en gammel mand, og alle forventer, at når han dør, vil der ske store forandringer. Jeg vil forsøge at tegne et billede af Cuba, som det er i dag.


            - en verden af oplevelser